Summa sidvisningar

onsdag 30 maj 2012

Pysseldag

Förra torsdagen hade jag en riktigt härlig pysseldag. Min kurskamrat Jackie kom över, vi skulle göra våra sista uppgifter. Först blev det sidenmålning, kul o ganska enkelt. Färgerna hade vi köpt på Simbrasiden i Järna. Sedan blev det ett litet armband i makrame, vet att min farmor gjorde mycket i makrame men själv hade jag aldrig testat. På kvällen träffades ett gäng tjejer för att pröva på att gjuta i cement, det var riktigt kul! Kommer säkert att göra lite mer i sommar.
Ja, detta var en riktigt härlig dag! Å solen sken hela dagen också. Måste bara insexatt jag har det riktigt bra!

tisdag 29 maj 2012

Mormorsrute filten är klar!

Äntligen är alla trådar fästa!! Så nöjd o glad att jag faktiskt har gjort den klar! Nu är det bara fritidshuset som saknas....
Nu håller jag så sakteliga på att slicka in de sista skol uppgifterna, känns skönt att ha hunnit med men även konstigt att det är slut nu. Har varit ett härligt och inspirerande år. Har givit mig många ide'er och även fått mig att stanna upp och tänka över vad det är jag vill göra och hur jag vill ha det. Hmmm nu gäller det bara att komma ihåg alla tankar, funderingar och ideer och också leva efter dem.
Nästa vecka är det 50-årsdag för sambon och student för äldsta dottern, lite att rådda o fixa med men det är ju kul!! Sedan är det dags att börja jobba igen!

lördag 26 maj 2012

Loppisfynd

Idag var det Lions loppmarknad i Gnesta. Kom hem med 4 stolar, 2 pallar, 2 lampskärmar o 3 glasgrejjor. Stolarna o pallarna ska jag nog måla turkosa och lampskärmarna ska jag virka något spetsigt till. Såg i Expressens handarbetsbilaga igår en ide' om att ha målarfärg i glas och sedan använda de som vaser eller krukor, riktigt snyggt var det så det ska jag testa.

måndag 21 maj 2012

Mössa i nålbindning

Tyckte det var så kul att nålbinda så jag testade att göra en mössa också. Det tar lite tid men det är så himla kul! Inte så bra bild, men det syns lite iallafall.
Har haft en riktigt härlig långhelg, började med 4-års kalas sedan 70-års fest, har troligen sålt min bil = jag kanske snart får köpa mig en ny bil, fixat hundvakt tills i sommar så att vi kan åka till Kroatien, har även varit på härlig yoga med Åsa. Ja, ovh så fint väder o en hel del stickning också, kan inte annat än vara nöjd!!

torsdag 17 maj 2012

Mera virkade burkar och ljuslyktor

Har som sagt fått pippi på att virka fodral till olika burkar. Min mamma fyller 70 år på måndag så då var det bara att göra några till. Kul, går fort och en uppskattad present.
Annars kämpar jag på med min filt, snart har jag sytt ihop alla rutor sedan bara ett gäng trådar att fästa och virka en kant runt om. Många timmar har det tagit, men det har det varit värt!
Tänk, nu är det bara några veckor kvar på min kurs, oj vad 9 månder har gått fort, men det har varit så roligt och givande. Känns dock ganska ok att börja jobba igen, har fått lite distans till allt under min pluggtid och hoppas att jag kommer tillbaka med ny energi och glädje över att ha ett så bra jobb!