Summa sidvisningar

söndag 4 december 2011

Tovade tomtar

Här kommer en bild på lite tomtar som jag har nåltovat. Det är så roligt!! Dessa tomtar är tovade med bara ull, ska även försöka få till en riktigt stor tomte, tänkte ca. 70-80 cm hög, då kommer jag att använda en bit skumgummi som stomme och sedan nåltova ovanpå. Denna tomte ska även bli ett av mina specialarbeten på min kurs.
Annars har jag fått "nippran" på att virka ljuslyktor, perfekt till att återanvända glasburkar. Såg ett mönster på virkcafét på FB i början av veckan, sedan såg jag även bild på liknande i en inredningstidning.  Något konstigt är det med mig, när jag hittar något som är kul så blir det massproduktion, 8 st har det blivit hittills och fler lär det bli! Hoppas kunna sälja några på julmarknaden på Grytsberg på lördag. Antagligen kommer några av mina tovade tomtar att få följa med också, om jag kan skiljas från de....
Funderar på att ha en glögg och tovnings kväll med några vänner innan jul, hoppas jag får till det.

2 kommentarer:

 1. Hej igen....jag ställde en fråga i föregående inlägg som jag hoppas få svar på ;-))

  Jag är med i julklappsbytet hos En bok om dagen. Jag försöker lista ut vem som hälsat på mig och jag utgår just nu från hennes ord att det finns någon slags gemensam nämnare mellan givare och mottagare.

  Eftersom jag hantverkar mycket utgår jag ifrån det i min första gisning när jag söker bland bloggarna i listan för julboksbytet. Då blir det inte så många att fråga runt bland (kanske) så jag chansar nu och frågar dig.

  Kan du vara min hemliga bokvän som jag ska få bokpaket av?


  http://pysselfarmor.bloggplatsen.se/

  SvaraRadera
 2. Men såååååå roligt att jag listade ut det....måste säga att det var inte på grund av din kommentar utan därför att "En bok om dagen" skrev att man hade någon gemensam nämnare....och då tänkte jag att jag hantverkar jag och så började jag med att kolla av vilka som stickar/virkar bland bokbloggarna...ja, det var inte så många. Du var den andra jag frågade .....oj oj vad jag blir "mallig" att jag klurade ut det!

  Så roligt att du varit och hälsat på mig tidigare, men jag tror inte du har kommenterat så att jag har kunnat besöka dig? Så söta tomtar du gör!

  Det ska bli himla spännande att höra om du har några bokfrågor till mig ;-))

  http://pysselfarmor.bloggplatsen.se

  SvaraRadera